NIEUWS

 

13 december 2010
TOP2000 coverwedstrijd TV-opnames

Afgelopen zaterdag heeft een TV-ploeg opnames van ons gemaakt voor de TOP2000 coverwedstrijd in de kleedkamer van Theater Kunstmin in Dordrecht, waar wij speelden op het Lions Kerstgala. Het betreft een item over nummers die de finale-selectie (net) niet hebben gehaald. We hebben live een liedje gespeeld en er is een korte intro-shot gemaakt buiten voor het theater. We zijn benieuwd wat er in de montage overblijft en wat er uiteindelijk wordt uitgezonden op oudejaarsavond 31-12-2010 op NL3, 22:10 uur.
Het is in ieder geval leuk om weer even in de picture te komen.
Overigens is onze vriendin Maria de Fátima wel geselecteerd voor de top 5 finalisten van de wedstrijd met haar uitvoering van 'Zij gelooft in mij' van André Hazes. Dat klinkt zo (klik).

Het Kerstgala was trouwens erg leuk en druk. Het was volledig uitverkocht omdat Caro Emerald ook kwam optreden. Maar goed... bij ons hadden de mensen het ook naar de zin ... al hadden we ons niet aan de dresscode gehouden (klik) ;o)foto: Rob van der Pas (www.robvanderpas.nl)

5 oktober 2009
99% Puur terug naar school

Met de voorstelling 'POP; van LP tot MP3' bestormen we dit seizoen de Nederlandse scholen. 50 Jaar popgeschiedenis in één lesuur, het lijkt bijna onmogelijk maar de reacties zijn erg enthousiast. En zeg nou zelf; een lesje popkunde is toch veel leuker dan wis-, natuur-, schei- of welke andere kunde dan ook?!
'POP; van LP tot MP3' is een reis door de popmuziek die laat zien wat de bronnen zijn van de popmuziek die je tegenwoordig hoort op radio, Youtube en MTV.

Geïnteresseerde scholen kunnen contact op nemen met buro TC Management, welke de voorstelling aanbiedt.

www.tcmanagement.nl | tel 030 60 144 24 | info@tcmanagement.nl

3 juli 2009
Een 100% Pure avond in Paradiso, Michael Jackson Tribute

Nou, dat was een indrukwekkende avond gisteren in Paradiso, het Michael Jackson Tribute concert, een eerbetoon aan de vorige week overleden King of Pop. Diverse artiesten, waaronder Do, Boris, Waylon, en Valerius, brachten een ode aan de man die hen inspireerde om muziek te maken. De sfeer was geweldig. Een zinderende zaal vol mensen, publiek en artiesten, allemaal klaar om een gedenkwaardige muzikale avond te beleven. En buiten op een plein stonden er nog eens zo'n 2.000 man de avond op een videoscherm te volgen. Wij mochten het spits afbijten. In onze akoestische setting, uitgebreid met percussioniste Femke Krone (die zowat de hele avond op het podium stond, en wat was ze goed!), brachten we 2 nummers; 'Human Nature' en 'The girl is mine'. Ondanks de korte voorbereidingstijd ging dat toch heel behoorlijk, niet in de laatste plaats door het waanzinnige publiek. De andere acts, muzikanten en artiesten waren super en het publiek bleef kickuh! Het spreekwoordelijke dak ging er echt wel af! Er zal vast een en ander op Youtube opduiken, we houden het in de gaten...

En waar het om ging, Michael Jackson eren en gedenken, is naar onze mening goed gelukt. The King is dead, long live The King!

 

22 juni 2009
Nieuwe single 'Om mij' met Maria de Fátima

Zoals we vorige week al min of meer aankondigden is 'Om mij' onze nieuwe single. Dit nummer is een duet met de fado-zangeres Maria de Fátima.
De niet voor de hand liggende combinatie heeft - in ieder geval naar onze mening - tot een prachtig resultaat geleid. 

Meer info over Maria de Fátima op www.mariadefatima.com

 

 

 

 

21 juni 2009
Live radio

Vandaag waren we te gast bij het radioprogramma 'Weekendmol' van R-TV Noord-Brabant. We hebben akoestisch live 3 nummers gespeeld en natuurlijk wat gepraat over ons bandje en onze muziek. Helaas was Maria de Fátima er niet bij en hebben we 'Om mij' in een aangepaste versie gespeeld. Klik hier om deze versie te beluisteren. 

Vorige week waren we al te gast bij het radioprogramma 'Bijlage' van R-TV Noord-Holland en bij het TROS Muziekcafé op Radio 2. Hier hopen we binnenkort wat videobeelden van te hebben, dan zetten we die natuurlijk op de site. Foto's vind je hier.

 


99 Procent Puur XL met Arjen Mooijer, Fred van Straten, Arjan Muusz, Femke Krone, Marcel Fisser en Maria de Fátima

17 juni 2009
Maria de Fátima met 99% PUUR ! 

Het lijkt een onmogelijk huwelijk: de Portugese fadostem van Maria de Fátima en de oer-hollandse Nederpop van 99% PUUR. Toch werd op 13 juni in TROS muziekcafe bewezen dat deze combinatie een verrassend muzikaal resultaat oplevert. Het duet OM MIJ maakte grote indruk bij het aanwezige publiek en de Radio 2-luisteraars. Zo veel dat de roep om het lied op single uit te brengen steeds sterker wordt. De kans is dat dit gebeurt is zeker aanwezig ! Wordt dus vervolgd...

 

 

 

27 mei 2009
TROS Muziekcafé 13 juni 16:00-18:00 op Radio 2

13 juni is 99 procent Puur te gast bij TROS Muziekcafé op Radio 2, live vanuit Studio Plantage in Amsterdam.

We spelen live drie nummers van onze CD '2 x 20 minuten'.

Je bent van harte welkom om de live-uitzending op zaterdagmiddag bij te wonen in Studio Plantage aan de Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam (naast de hoofdingang van Artis). 

De studio is open voor publiek vanaf 15.30 uur. Er is geen toegang voor kinderen onder de 10 jaar in verband met de live uitzending van Muziekcafé.

Diezelfde dag zijn we 's ochtends te gast bij RTV Noord-Holland Live Radio tussen 12:00 en 13:00

 

TROS Muziekcafé is er elke zaterdag en ontvangt iedere uitzending 4 (inter)nationale artiesten voor een optreden en een interview.

13 mei 2009
Recensie in Muziekwereld "beter laat dan nooit"

In het magazine Muziekwereld van april staat ook een recensie. Men spreekt over evenwichtige en solide arrangementen, veel mooie achtergrondkoortjes en harmoniewendingen... Klik op de pdf hiernaast voor de volledige recensie!

 

7 mei 2009
Recensie in de Volkskrant “Puike zinnetjes”

De Volkskrant heeft ons album gerecenseerd en zegt o.a. dat wij een aanwinst voor de Nederpop zijn. Da's leuk om te lezen... Check de recensie op de website van de Volkskrant, klik hier. Klik op de pdf hiernaast voor een kopie van de papieren versie...


1 april 2009
SINGLE 'ZOMER IN APRIL'

De lente is begonnen, het is april. De zon schijnt al lekker, heerlijk om die winterdepressie van je af te schudden. Om de  zomerse stemming te verhevigen is 'Zomer in April' onze nieuwe single. 
23 maart 2009
99% PUUR in de Strepen van Spits, Radio 2 ! 

Afgelopen zaterdag heeft Frits Spits in zijn programma 'De Strepen van Spits' aandacht besteed aan ons album. Voor wie het concept van het programma kent, we kregen zes strepen op de twaalf songs. Hieronder het commentaar zoals het op de site van het programma is gezet:

99 Procent puur - 2 x 20 minuten

Ooit begonnen met het spelen van liedjes van The Eagles, The Little Riverband en Van Morrison, met hier en daar wat eigen werk. Het was notabene een optreden op Radio 2 dat ze op het idee bracht om een heel ALBUM te gaan maken: Anderhalf jaar geleden deden ze mee aan de “Classic Car Competitie”, bij Knooppunt Kranenbarg. En nu is daar een eerste album. Het heet “2 keer 20 minuten”, en de titelsong daarvan, die hoorde je. Een nummer dat slaat op één van hun favoriete albums allertijden: “Deja vu” van Crosby, Stills, Nash & Young. Dat is 2x20 minuten topmuziek. Ze slepen het overal mee naartoe. De band heet dus 99 procent Puur, en hun debuut kreeg van ons 6 strepen op de 12 songs.


 'De Strepen van Spits' is iedere zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur te beluisteren op Radio2. De uitzending van afgelopen zaterdag 21 maart kun je binnenkort hier terugluisteren: http://destrepenvanspits.kro.nl/uitzendingen/index.aspx 
Voor de minder geduldigen; ons album komt in het laatste kwartier aan bod!

Als je wilt reageren naar het programma, bijvoorbeeld jouw mening over ons album, dan kan dat hier: http://destrepenvanspits.kro.nl/reageren.aspx

10 maart 2009
Het is zover! Na tal van oefen-, studio- en fotosessies, creatieve inspanning van de vormgevers en uiteindelijk de produktie zelf, is het album een feit. Wij zijn erg blij met het eindresultaat en natuurlijk hopen we dat er mensen zijn die er net zo over denken. Oordeel zelf en beluister hier fragmenten van alle nummers.

Hiernaast zie je de voorkant van het hoesje, ontworpen door bartout+laurentius. Zij hebben de sfeer van de liedjes en de band vormgegeven in een, naar onze mening, prachtig boekwerkje met als thema de prachtige Hollandse luchten (kijk hier).

Een speciale vermelding ook voor het duet 'Om mij', in welke wij op zang worden bijgestaan door de geweldige fadozangeres Maria de Fátima.
Kijk bij credits voor meer informatie over alle hulp die we gehad hebben.

Wil je het album bestellen, klik dan hier.

 © 2011 - 99 procent Puur